SEAT Thisted

Kom trygt og sikkert afsted på vinterferien

Hører du til de mange danskere, som tager bilen på vinterferie, er det en god idé at tjekke disse gode vinterferie-tips.

Vinterferien står for døren for mange danskere. Og spørgsmålene kan være mange mens bilen pakkes og der gøres klar til et af årets højdepunkter. Men fortvivl ikke - der er hjælp at hente lige her, så du kan sikre dig og familien eller vennerne en tryg og perfekt tur.

Dokumenter og sikkerhedsudstyr til køreturen

Hvis turen går til udlandet, kan godt betale sig at have styr på diverse papirer og dokumenter i god tid før ferien starter. Tjek at hele familiens pas og blå sygesikringsbeviser stadig er gyldige. Begge dele kan tage en del tid at få fornyet. Det samme gælder selvfølgelig kørekort, som skal medbringes i fysisk form, selvom du har også har det på en app på din smartphone.

Du skal medbringe 1. del af bilens registreringsattest, og hvis der ikke er EU nummerplader på bilen, skal den forsynes med et DK-skilt bagpå.

Det grønne og røde forsikringskort er hos flere forsikringsselskaber erstattet af en app. Selvom dette ikke er et krav indenfor EU, anbefaler vi alligevel at du tager det med som dokumentation for at bilen er forsikret.

Husk lovpligtigt sikkerhedsudstyr og nødvendige mærkater

Reglerne for obligatorisk sikkerhedsudstyr varierer en del fra land til land. Derfor bør du undersøge hvilke regler, der gælder i de lande, du besøger undervejs. Fælles for alle er dog, at der skal være en advarselstrekant i bilen. Sørg for at den er tilgængelig – også efter bilen er pakket, så du ikke skal lede efter den, hvis du får brug for den undervejs.

Mange steder skal du betale motorvejsafgift og i visse byer er der desuden miljøafgift, hvor du skal registrere din bil eller købe en miljømærkat forvejen, for at køre ind i byen. I nogle lande kan du tilsvarende købe en mærkat til motorvejskørsel i forvejen.

Pak bilen omhyggeligt

Et førstehjælpskit, varmt tøj, tæpper og ikke mindst en sneskovl er essentielt til turen. Det kan være stressende at få pakket det hele til vinterferien uden at glemme noget og samtidig få udnyttet pladsen i bilen optimalt. SEAT har samlet nogle gode tips og tricks til hvordan du nemmest pakker din SEAT.

Læs dem her

Vejhjælp, hvis det utænkelige skulle ske

Skulle det utænkelige ske, at din SEAT ikke vil køre videre, så ring til SEAT på telefon 70 20 18 58. Vi er klar til at finde en løsning. Og vi nøjes ikke med at sørge for reparation eller bugsering af din bil. I visse tilfælde klarer vi også gratis lånebil, alternativ transport og hotel, så du kan fortsætte ferien, selvom din bil ikke vil videre. Dine medpassagerer tager vi os selvfølgelig også af. 

Eneste betingelse for SEAT Vejhjælp er, at dit seneste service er sket hos os eller en anden autoriseret SEAT Servicepartner.

Læs alt om SEAT Vejhjælp

Skal du benytte tagboks?

Hvis der skal bruges ekstra plads til ferieturen, er en tagboks løsningen for mange. Der findes en række gode tips og idéer til, hvordan du udnytter pladsen optimalt og pakker tagboksen, så den påvirker bilens køreegenskaber mindst muligt. FDM har samlet ti gode råd til kør selv-ferierende i en artikel.

Læs artiklen fra FDM

Køprognose for din ferie

FDM udgiver en opdateret kø-prognose online, så du kan manøvrere udenom de værste trafikpropper undervejs.

Se FDMs aktuelle kø-prognose 

Skal vi lige tjekke bilen?

Hvis du vil have den ekstra tryghed på turen, som et tjek på vores værksted giver, er vores dygtige teknikere klar til at sikre, at din SEAT er i topform.

Book tid her

Vi ønsker dig en god og sikker vinterferie.